Level up
your food

Fräschare mat med patenterad UV-teknologi
Framtiden är redan här! Ge din mat en bättre start med EcoLoc™.


🤝 60 dagars öppet köp
🇸🇪 Svensk innovation

EcoLoc™ reducerar effektivt alla typer av mikroorganismer, även de som riskerar att göra dig sjuk och din mat dålig. Allt för att hålla din mat fräsch och säker längre.

Ny nivå av fräschet

Upptäck kraften i vår patenterade UV-teknologi — inga kemikalier, bara ren vetenskap som säkerställer att din mat är säker, fräsch och håller längre.


Fyra anledningar att skaffa EcoLoc™

Minskar mängden farliga bakterier 🦠

Miljontals människor blir årligen sjuka av maten de äter. EcoLocs enkla lösning minskar riskerna att blir sjuk av mat.
Förbättrar din mat 🔬

Mikroorganismer gör att maten blir dålig fortare och förämrar kvaliteten på din mat. EcoLoc minskar mängden mikroorganismer och gör din mat håller sig fräsch, säker och god under en längre tid.
Minskar ditt matsvinn 🗑️

FN:s mål är att halvera matsvinnet till 2030. EcoLoc förlänger hållbarheten på din mat, vilket hjälper dig att minska svinn och bidra till att vi når det globala målet.
Sparar dig pengar 💰

Mindre matsvinn innebär färre inköp och mer pengar över till annat. EcoLoc håller maten fräsch längre, vilket minskar dina matkostnader.

Riktiga människor.
Riktiga resultat.

Se hur de som använder EcoLoc gör för att säkerställa att deras mat håller sig säker och fräsch en längre tid.

@josefinesyoga

@studentlagenheten

@jjungebrant

Säkrare och fräschare mat längre

Visste du att över en halv miljard människor årligen blir sjuka av skadliga mikroorganismer på maten? Dessutom blir hälften av maten som köps hem till matsvinn. EcoLoc minskar mängden mikroorganismer som riskerar att göra dig sjuk och din mat dålig.

EcoLoc tar bort

Och alla andra mikroorganismer på din mat.

EcoLoc starter Kit

899 SEK


Förbättra matens kvalitet och förläng hållbarheten. EcoLoc starter kit innehåller en EcoLoc med patenterat UV-ljus, tre lock utrustade med kvartsglas för maximal UV-penetration och tre matchande matlådor.

🤝 60 dagars öppet köp
📦 Leverans inom 5 dagar

Visste du att över en halv miljard människor blir sjuka av mat varje år?
Bli inte en av dem.

Från vårt labb till ditt kökEcoLoc använder en patenterad svensk UV-teknologi med ett brett spektrum av UV-ljus (UV-A, UV-B, UV-C) för att effektivt reducera inte bara patogena bakterier utan även mikroorganismer som gör att din mat blir dålig snabbare. Detta gör inte bara din mat säkrare och fräschare under längre tid - det minskar dessutom ditt matsvinn.

EcoLoc™-effekten

Våra omfattande tester visar att EcoLoc förlänger hållbarheten* på mat. Upplev fördelarna med den patenterade UV-teknologin som tar din mat till en ny nivå.

*Resultaten kan variera. Effektiviteten beror på flera faktorer, inklusive typen av och mängden mikroorganismer, enzymer, oxidation, luftfuktighet, temperatur, ljusförhållanden, fysiska skador, förpackning, tid sedan skörd, hantering och exponering för andra mikroorganismer eller kemikalier.

Visste du att mer än hälften av maten som köps hem blir till svinn? Besegra matsvinnet!

Varför EcoLoc är (väldigt mycket) bättre än vakuum

Vakuum kan vara bra, men när det kommer till att hålla din mat säker och fräsch längre är EcoLoc med patenteradUV-teknologi bättre.


EcoLoc™ Vacuum
Reducerar mikroorganismer du kan bli sjuk av ✔️
Reducerar mikroorganismer som bryter ned maten ✔️
Reducerar mikroorganismer som bryter ned maten ✔️
Kan användas på all mat ✔️

Innovation från Sverige 🇸🇪

EcoLoc med PureFize UV-teknologi är utvecklad av svenska ingenjörer och forskare för att göra din mat säkrare och fräschare under en längre tid. Genom att förlänga hållbarheten på mat är EcoLoc utvecklad för att bidra till FN:s mål för hållbar utveckling 12.3, som handlar om att halvera det globala matsvinnet på detaljhandels- och konsumentnivå och minska matförlusterna längs produktions- och leveranskedjorna senast 2030.

Testresultaten bevisar: EcoLoc™ gör maten säkrare och fräschare

Upptäck testresultaten som bekräftar att EcoLoc gör din mat säkrare och fräschare under en längre tid. Både i interna och externa studier visar det sig att EcoLoc och den patenterade UV-teknologin gör din mat säkrare och fräschare genom att reducera mikroorganismer. Ladda ner den fullständiga sammanställningen för att ta en närmare titt på testresultaten.

Vanliga frågor

Hitta svar på vanliga frågor och lär dig mer om hur EcoLoc kan förlänga göra din mat säkrare och fräschare under en längre tid. Om du har fler frågor, tveka inte att kontakta oss – vi finns här för att ge din mat en bättre start.

Vad ingår i startpaketet?

Vårt startpaket innehåller en EcoLoc, tre specialdesignade lock med kvartsglas för maximal UV-penetration och tre matchande matlådor samt en USB-kabel att använda för att ladda din EcoLoc.

Hur fungerar EcoLoc?

EcoLoc använder patenterad UV-teknologi från PureFize® Technologies för att minska mikroorganismer på din mat, inkluderat de som kan göra dig sjuk och din mat dålig. Med ett enkelt knapptryck säkerställer EcoLoc att din mat blir både fräschare och säkrare.

Varför är det bra att minska mängden mikroorganismer på mat?

Att minska mikroorganismer på mat förlänger dess hållbarhet och minskar ditt matsvinn, vilket är i linje med FN:s mål för hållbar utveckling, att halvera det globala matsvinnet till 2030. Genom att minska förekomsten av mikroroganismer som kan göra dig sjuk förbättrar EcoLoc även matsäkerheten, vilket minskar risken för livsmedelsburen smitta som påverkar hundratals miljoner människor globalt varje år.

Vilken typ av UV-teknologi använder EcoLoc?

EcoLoc använder patenterad UV-teknologi från PureFize® Technologies, en svensk innovation som omfattar UV-A, UV-B och UV-C inom samma ljuskälla. Denna teknologi har en mycket effektiv och väldokumenterad bakteriedödande effekt, inkluderat bakterier som E.coli och virus som Sars-COV2.

Kommer alla mikroorganismer försvinna när man använder EcoLoc?

While EcoLoc reduces microbial presence, it does not sterilize food, allowing for a healthy level of microorganisms to remain. Simplified - EcoLoc works in line of sight, which means that all food exposed to the light will have microbes significantly reduced. However, the level is determined by the duration and what kind, texture and shape that the food has.

Rengörs maten i botten av behållaren också?

EcoLoc är effektiv på ytor som direkt exponeras för UV-ljuset; innehåll som inte direkt exponeras påverkas inte, vilket gör att en hälsosam nivå av mikroorganismer kommer finnas kvar på maten. Målet är att ta bort tillräckligt mycket mikroorganismer för att göra maten fräschare och säkrare under en längre tid.